Çağrı Merkezi: +90 256 234 0 256

2021 Aralık - Blog

Susuz Motor Temizleme Tekniği ve Smx Susuz Motor Temizleme
Susuz Motor Temizleme Tekniği ve Smx Susuz Motor Temizleme
Kullandığımız aracın dış temizliği kadar iç temizliğine de dikkat ediyoruz. Fakat çoğu araç sahibi motor temizliğini es geçiyor ve süreçte kirlenen motor çeşitli performans kayıplarına ve bu kirlilik daha da ilerlerse daha büyük masrafların kapısını açıyor. Araç yıkarken kullandığımız tazyikli su sayesinde çamur ve bazı katı cisimler motorun bölümlerine girebilir ya da yağ sızıntısı çeşitli kirlenmelere sebebiyet verebilir. Bu durumda susuz motor temizleme ilk başvurabileceğimiz hem ekonomik hem de sağlıklı bir yoldur. Smx susuz motor temizleme formülü sayesinde motor üzerinde kirlilik sağlayan yağ ve pas lekelerini temizler.
Jantlar Nasıl Kirlenir? Jantlardaki Demir Tozlarını Çıkarmak için Hangi Ürün Kullanılmalı?
Jantlar Nasıl Kirlenir? Jantlardaki Demir Tozlarını Çıkarmak için Hangi Ürün Kullanılmalı?
Araçların dış yüzeye temas eden yürütme fonksiyonlu tekerleklerinin sardığı jantlar araçların kullanıldığı alanlarla doğru orantılı olarak kirlenmektedir. Balata tozları, yağ kalıntıları, kir, çamur gibi lekeler jantların estetiğini bozmaktadır. Özellikle yağ kalıntıları beklediği süreç içerisinde inatçı lekeler haline gelir ve tazyikli su ile çıkması mümkün olmayan bir hale gelir. Jant temizleyici ürünlerle yapılan temizlik bu tarz zor lekelerin zahmetsiz bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Bazı jant temizleyici ürünlerin içerisindeki etken madde sayesinde biriken tozlanmalar el değmenize gerek kalmayacak şekilde uygulanır ve temizlik sonrası jant üzerinde yeni tozlanma, yağ birikmesi gibi istenmeyen kirlenmelerin de önüne belirli bir süre ile geçmektedir.
Motor Temizliği Neden Önemli
Motor Temizliği Neden Önemli
Motor temizliği araç içerisindeki ve dışındaki yapılan temizlik kadar önemli bir konudur. Bu konuda yapılan bazı hatalar ve yanlış tekniklerle elde edilen sonuç motor aksamlarının zarar görmesi ve masraf çıkmasına kadar gidebilmektedir. Motor temizliği aracın yoğun arazi koşullarında kullanımı ya da yağ sızıntısı gibi durumlar karşısında yapılması neredeyse mecburi olan işlemdir. Motor aksamları üzerinde oluşan yağ tabakaları bazı performans kayıplarına, ısınmalara ve arızalara sebep olmaktadır. Motor temizliği konusunda susuz motor temizleme bazlı ürünler bulunmaktadır, bazı ustalar ya da acemi temizlik şirketleri motora su ile temizlik yapmakta ve bu çok geçmeden motora büyük zararlar vermektedir.
Demir Tozu Temizleyici Nedir?
Demir Tozu Temizleyici Nedir?
Demir tozu temizleyici ürünler içerisinde barındırdığı kimyasallarla birlikte kullanıldıkları alanlarda demir tozuyla reaksiyona girerek renk değiştirir ve lekeyi temizlenebilir kılar. Demir tozu boyayla bütünleşir ve boyanın renginin solmasına, matlaşmasına sebebiyet verebilir. Islanma sonucunda demir tozu paslanma ile karşı karşıya bırakır. Demiz tozu temizleyici ürünler kullanımı sayesinde araç estetiğinde büyük bir dezavantajı geride bırakıp, son derece ekonomik ve pratik bir şekilde bu tarz istenmeyen leke ve kusurların önüne kolaylıkla geçebilmekteyiz.
Cila İşlemi Neden Yapılır?
Cila İşlemi Neden Yapılır?
Araçların dış kabuklarına vurulan boyalar sağlam ve uzun ömürlü olsalar da bazı dış etmenler yüzünden hasar görebilirler. Kılcal çizikler tıpkı damarlar gibi araç kabuğuna yayılmış şekilde oluşur ve zamanla genişler. Elimizde olmayan sebeplerin zararlarını telafi etmek mümkündür. Cila işlemi tam olarak bu aşamada devreye girer. Hızlı cila ve seramik katkılı cila araç yüzeyine yapılan uygulama sonrası araç kabuğundaki kılcal çizikler, nispeten boya solmaları yerini parlak ve çiziksiz bir kabuğa bırakır. Estetiğin temel niteliği olan güzellik tamamen göz ile orantılı olduğu için güzel bir görüntü araç satışı yapmanız ya da araç alımı yapmanızda temel unsurlardan biridir. Araç cilası sayesinde küçük kusurları boya gerektirmeden hızlı oto cila ürünleri kullanarak çözüme kavuşturabiliriz.
Oto Vernik Sökücü Sprey Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Oto Vernik Sökücü Sprey Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Araçların büyük çoğunluğu kullanılmadıkları zamanlarda güneşin altında kalır ve bu durum araç üzerinde güneş yanıkları oluşmasına neden olabilir. Aynı zamanda araç üzerindeki kalitesiz vernikler de yanıklar ve lekeler oluşmasına sebep olabilir. Böyle bir durum meydana geldiğinde yeniden bir uygulama yapmak için araç üzerindeki eski verniğin sökülmesi gerekir. Bunun için de oto vernik sökücü sprey ürünleri kullanılır. Peki oto vernik sökücü nedir ve ne şekilde uygulanır? Gelin bu sorunun cevabına hep birlikte bakalım…
Lastik Parlatıcı Spreyler Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Lastik Parlatıcı Spreyler Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Her araç sahibi kendi aracından iyi bir performans almak ister. Fakat bunun yanında aracın hoş görünmesi de büyük önem taşır. Nasıl ki güneş yanıkları ya da çizikler can sıkıcı oluyorsa, lastiklerin de kötü durumda olması size kendinizi kötü hissettirebilir. Bu yüzden de lastik parlatıcı spreyler kullanmak önemlidir. Peki lastik parlatıcı sprey ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Sizler için araştırdık…
Susuz Motor Temizleme Spreyleri Ne İşe Yarıyor?
Susuz Motor Temizleme Spreyleri Ne İşe Yarıyor?
Özellikle son yıllarda motor temizliği konusunda susuz motor temizleme işlemi yaygın olarak kullanılan bir yöntem haline geldi. Bunun için üretilmiş olan özel malzemeler bulunuyor. İşte bu malzemeler arasında SMX susuz motor temizleme spreyi de en etkili olanlardan biri. Peki susuz motor temizleme spreyi nedir ve ne işe yarıyor? Araç için ne gibi faydaları var? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık…
Farları Temizlemenin Önemi ve Far Temizliği İçin Yapılabilecekler
Farları Temizlemenin Önemi ve Far Temizliği İçin Yapılabilecekler
Eğer gece karanlığında araba sürmeniz gerekiyorsa ya da sisli ve puslu havaların hakim olduğu bir bölgedeyseniz, bu durumda farlarınızın düzgün şekilde çalıştığından emin olmanız gerekiyor. Çünkü farlarınız ne kadar temiz olursa, yol görüşünüz de o kadar temiz olacaktır. Bu yüzden farlarınızdan aldığınız verim düştüğü anda bir far parlatma seti ile farlarınızı tekrar eski haline getirmeniz gerekiyor. Peki nasıl?
Motor Temizleme Spreyi Neden Önemli?
Motor Temizleme Spreyi Neden Önemli?
Günümüzde araç motor temizleme işlemini hızlı, sorunsuz ve kolay bir şekilde, SMX motor temizleme spreyi ile gerçekleştirmek mümkün. Peki motor temizleme spreyi ne işe yarıyor ve bu ürünleri kullanmak neden önemli? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik…